金陵十三钗 Jin Ling Shi San Chai / The Flowers of War / The 13 Women of Nanjing


 

Év: 2011

Műfaj: dráma, háború

 

Az epikus történet 1937-ben játszódik Kínában, a japán invázió alatt. Christian Bale egy papot alakít, John-t, aki menedéket nyújt a védteleneknek a katolikus egyház templomában. Amikor a japán hadsereg megszállta a várost, nők százait erőszakolták meg. John menedéket nyújtott nem csak a fiatal tanulók, hanem prostituáltak számára is.

A 13 diák és 12 prostituált mellett, jelen van egy fiatal papsegéd is. John egyébként egy igencsak furcsa személyiség, ugyanis egyáltalán nem pap, csak annak adja ki magát, egy iszákos figura, akinek nagyon tetszik a kialakult helyzet…egy fedél alatt sok-sok prostival. Legfőbb gondja, miként is lépjen le szép csendben… Mindemellett azonban óriási szíve van és nagyon segíteni szeretne a diáklányoknak.

Amikor a japánok rátalálnak a menedékükre, hirtelen minden megváltozik. vajon mi lesz a sorsuk? Sikerül megmenekülniük?

 

A filmet Zhang Yimou rendezte, az ő nevéhez fűződik a Hős és A repülő tőrök klánja című film is. A The Flowers of War a valaha készült legdrágább kínai film, a maga 90 millió dolláros költségvetésével. A történelmi dráma főszerepét Hollywood egyik legkeresettebb színésze,Christian Bale játsza, ami azt sugallja, a kínaiak az amerikai és az európai piacra is be akar törni filmjükkel.

Történetileg elképesztő a film, nagyon durva. Hihetetlen, hogy a háborúk alatt az ember milyen durvaságokra képes. Azt mondanom sem kell, hogy színészileg semmi probléma nincs, mindenki tökéletesen alakítja a szerepét, nem csak Batman bácsi. Mindenkinek szeretném a figyelmébe ajánlani ezt a filemet, Must SEE!!!

A teljes film megnézhető ezen a linken angol felirattal!!

http://www.youtube.com/watch?v=txIMC3fhmIE

 

 

5 thoughts on “金陵十三钗 Jin Ling Shi San Chai / The Flowers of War / The 13 Women of Nanjing

Hozzászólás