大兵小将 Little Big Soldier


 

Év: 2010

Műfaj: kaland, akció, történelmi

 

A Hadakozó Fejedelemségek korszaka alatt, Kínát több tucat nemzet alkotta.
Számtalan harc folyt a fejedelemségek között. A társadalom a pusztulás szélén állt. A hét legnagyobb fejedelemség Qin,Chu, Han, Zhao, Wei, Qi és Yan voltak. A többit majdnem kiirtották, száz évvel az egyesítés előtt. Qin végül leigázta Hant és azután Zhaot is. I.E. 227, mikor Wei csapatai Liang fejedelemség felé masíroztak rajtuk ütött Liang a Főnix hegynél. Mindkét oldal súlyosveszteségeket szenvedett. A halálos áldozatok száma elérte a 3,000-et.

Egy Liang katona(Jackie Chan) foglyul ejti a Wei tábornokot, csak a jutalom lebeg a szeme előtt, amit érte kaphat. Azonban azt még nem tudja, hogy Wei oldalon valaki pont ennek a tábornoknak a halálát szeretné, hogy ő uralkodhasson!

 

Ahogy azt megszokhattuk a JC filmjeitől, telis tele van látványos megmozdulásokkal és komikusabb jelenetekkel. Valami hihetetlen ez a figura, ha a film alapjában véve nem is lenne nagy szám, az ő jelenléte tuti feldobja 🙂 Így történt ez most is, ugyanis ha ő nincs benne, akkor szerintem csak egy átlagon aluli történelmi filmet kapunk.

 

4 thoughts on “大兵小将 Little Big Soldier

  1. Hmmm, köszi az ajánlót, azt hiszem JC miatt adok egy esélyt neki, hátha okoz néhány kellemes pillanatot. 🙂

    Apropó, valaki futott már össze véletlen angol felirattal az Akunin-hoz? Alig várom, hogy megnézhessem végre, de még nem találtam sehol, lehet nincs még. *blush*

Hozzászólás