苏乞儿 Su Qi Er / Beggar Sou / True Legend


Év: 2010

Műfaj: wuxia, akció, történelmi, dráma

A történet Su Qi Erről, “Koldus So”-ról, a Koldus klán legendás királyáról szól. Történt ugyanis, hogy elszakították fiától és megölték apját… ő pedig bosszút esküdött.

Yuan Lie és So Chan a legjobb barátok, ugyanakkor So Chan apja nevelte fel mindőjüket és So Chan Yuan Lie nővérének a férje. Yuan Lie apját annó kénytelen volt megölni mostohaapja, ezt most Yuan Lie megtorolja. Ez óriási konfliktusokat szül, a két barát pedig egymás ellen fordul. A harc során So Chan alul marad, feleségével egy messzi helyre menekülnek. Fiuk pedig Yuan Lie rabja lesz. So Chan elkezd edzeni, hogy visszaszerezze fiát és bosszútálljon édesapja halálán.

A történet nemrossz és a látványos harcok miatt nagyon tetszett, de muszáj kicsit lehúznom… A wuxia filmekről tudjuk ugye, hogy látványosak. Ma már szinte nincs is olyan akció film, amit ne spékelnének meg egy-egy lassítással és különféle CGI elemekkel. Hát a CGI sokszor elég gagyi volt, díszleteken lehetett volna javítani és volt pár jelenet amikor a háttér sem volt a legjobb. Ráadásul egy szinte felesleges 40 percet még rátettek a végére, miután már lezárták a történetet. Belekezdtek egy teljesen újba, ami persze a harcok miatt jó volt, de nem kellett volna szerintem… és David Carradine mit keresett ebben a filmben? Whatever, egy erős közepes 🙂

Beggar Sou történetét egyébként már többször is megfilmesítették…

Hozzászólás