大奥 Ohoku / The Lady Shogun and Her Men


Év: 2010

Műfaj: dráma, misztikum

1716-ban egy rejtélyes járvány fertőzi meg a férfiakat Japánban. Ez a betegség már annyira elterjedt, hogy a férfiak létszáma az 1/4-re csökkent. Ez a drasztikus csökkenés a nemi szerepek változását is okozta, vagyis a nőknek kellett elvégezni a férfiak munkáját is. A nők lettek a társadalom domináns tagjai, a férfiak szerepe csökkent, a gyermekek nemzése vált fontossá számukra.

Mizuno (Kazunari Ninomiya) álma, hogy feleségül vegye gyermekkori barátját Onobu-t (Maki Horikita), azonban ez a társadalmi osztálykülönbségek miatt eléggé nehéz. Hogy emelje a társadalmi státuszát és hogy segítsen a családján, Mizuno belép az Ohoku-ba(a Shogun Vár belső kamarái). 3000 másik férfival van összezárva és hamar rádöbben arra, hogy az ott lévők kicsit különböznek tőle…őket egyáltalán nem érdeklik a nők.

Ebben a környezetben, a 7. shogun Tokugawa elhalálozik és az új shogun Yoshimune Tokugawa (Kou Shibasaki) lép a helyébe és ezáltal az Ohoku-ba.

Nagyon jól indult, ez a férfiakat sújtó “átok” és a nemi szerepek változásának ábrázolása igazán érdekes volt, nagyon jól mutatták mindezt be. Férfi létemre viszont eléggé kellemetlenül éreztem magam…ugyanis az Ohokuban előjött a meleg szál…nekem nem tetszett. Kihagyhatták volna nyugodtan ezt a filmből 🙂 Egyébként semmi gond nem lenne vele, a sztori jó, a szereplők ismertek. Mondjuk Horikita Maki ezúttal kevesebb szerephez jutott, viszont Kazunari Ninomiya jól szerepelt. Ízlés kérdése, biztos sokaknak tetszeni fog, úgyhogy érdemes megnézni, én se mondom, hogy rossz volt 😛

7 thoughts on “大奥 Ohoku / The Lady Shogun and Her Men

  1. Pont a meleg szál tette érdekessé szvsz, főleg úgy, hogy az Ooku ugye eredetileg nőket tartalmazott, csak a ragály miatt hirtelen minden megváltozott (lásd a 2006-os, szintén jól sikerült Ooku című mozit). Nagyon jól eltalált kis film volt ez, ráadásul a jidaigeki-t savát-borsát adó csatajeleneteket sem aprózták el (a Sakuradamon-t pl. ez tette tönkre, az ígéretes kezdés után csak politizálnak, meg menekülnek, de nem történik semmi).

Hozzászólás