해를 품은 달 – The Moon Embracing the Sun / The Sun and the Moon


 

Év: 2012
Műfaj: romantikus, dráma, történelmi
Részek: 20

A dráma első öt részében megismerkedhetünk a Joseon dinasztia következő (fiktív) uralkodójával, Lee Hwon-nal, aki 15 éves korában beleszeret az egyik királypárti miniszter lányába, Heo Yeon Woo-ba. Mivel a fiú már a házasulandó korba lépett, (szinte) egyértelmű, hogy ki lesz a jövendőbeli királyné. Azonban ezt a házasságot sokan nem nézték jó szemmel, és végül be is következett a tragédia…
Így Lee Hwon felesége, az ellenzék vezetőpolitikusának a lánya, Yoon Bo Kyung lett.
8 év elteltével azonban még mindig nem került sor gyermekáldásra a palotában, és már elég nagy nyomás nehezedett az uralkodóra, minden oldalról. Ő azonban soha nem szűnt meg szeretni, imádott Yeon Woo-ját, s “királynéját” soha nem kezelte feleségeként.
A trónörökös kérdése, illetve a király gyengélkedése miatt kerül a palotába a fiatal sámán, Wol. Ez a fiatal lány pedig különleges hatással van az uralkodóra…
Fontos szereplő még Yang Myung herceg, aki Lee Hwonnak egy volt kurtizántól született bátyja. Már gyermekkoruktól is sok hátrányos megkülönböztetés érte, hiszen a trónörökösre és egy “fattyúra” nem ugyanazok a dolgok vonatkoznak. Ennek ellenére mindig jó volt a viszonyuk, Yang Myung-ot nem bántotta, hogy nem az övé lesz a trón, viszont, ami ennél fontosabb, hogy már Lee Hwon előtt ismerte és szerette Yeon Woo-t. A lány is kedvelte, de csupán testvéreként tekintett rá. Amikor azonban ezt az egyetlen dolgot is elveszi tőle Hwon, megromlik kapcsolatuk (azonban ennek ellenére sem ellenségként válnak el!).
A gonosz mama királynő, és a fiatal királyné apja a legnagyobb cselszövők a sorozatban, igazán, mindent megtesznek azért, hogy szívből utálhassuk őket! 😀
És a király hű társai, Hyung Sun a hűséges, engedelmes és nagyon vicces “személyi szolga”, valamint Woon, a halkszavú testőr.
És végül, de nem utolsósorban nem elhanyagolható a jelentősége a fiatal uralkodó húgának sem…

2012 egyik legjobb drámája, ebben 100%-ig biztos vagyok. A történet is, a színészek is mind-mind zseniális. Kim Soo Hyun-t valószínűleg sokan ismeritek a Dream High-ból, én viszont csak ezután a sorozat után néztem meg. Szóval azt hiszem minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy az idei Baeksang Awards-on megérdemelten kapta meg a Legjobb Színész-nek járó díjat. Nagyon sokan állították, hogy túl fiatal etc.. De az a teljesítmény, amit ebben a drámában nyújt…! Leírhatatlan! Han Ga In a női főszereplő, és bár nagyon sokan oda vannak tőle-érte, én nem szeretem különösebben, és Kim Soo Hyun mellett szerintem eléggé halvány volt. Amit még mindenképp szerettem volna a figyelmetekbe ajánlani, az a király és szövetségeseinek triumvirátusa, sőt, még inkább a kapcsolata Hyung Sun-nal. 😀 Nagyon jó párost alakítanak. (Láttam egy koreai tv-műsort, ahol Kim Soo Hyun volt a vendég, és meghívtak hozzá egy vendéget, akivel szerintük és azt hiszem egy szavazás szerint is, a legjobb párost alkották – ezek után ugye egyértelmű, hogy nem Han Ga in volt a vendég XD).
A sorozat nevetésben és könnyben egyaránt bővelkedik!!! 😀
És a zenéi is nagyon nagyon jók!
Így a végére hozzáteszem, hogy egyértelműen MUST SEE, akár többször is! 😉

8 thoughts on “해를 품은 달 – The Moon Embracing the Sun / The Sun and the Moon

 1. (Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, szóval miután megnéztétek, nyugodtan töröljétek ki. :D)

  Az elemzések mellett holnaptól indítok egy bejegyzés-sorozatot, gondoltam szólok. Részletek a Dorama Princessen. 🙂

  Apropó, DP, nem látom sehol a linkem. Elveszett?
  puszi: betta*

 2. láttam a sorozatot, vagy ötször. Simán, angol felirattal, most a magyar feliratot is élvezem. De, még mindig nem jöttem rá, hogy miért az utolsó 1-2 részbe sűrítik be a koreaiak a lényeget. Valóban, zseniális egy sorozat, jók a színészek, jól játszanak. Még, vagy 20 részt tudtam volna belőle nézni.

 3. Hali!
  Meg tudnád mondani, honnan töltötted le a magyar feliratot, mert én csak az első 9 rész feliratát találtam meg. előre is köszi.

 4. Helló!!!! valaki meg tudná adni az oldal címét ahol megtalálom az összes részt magyar felirattal!!! Előre is nagyon köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s