아이들 – Children


Év: 2011
Műfaj: krimi, thriller

1991-ben 5 kisfiú (8-13 év közöttiek) rejtélyes körülmények között eltűnt Daeguban. Ez a sajnálatos megtörtént eset szolgál alapjául a filmnek. Egy napon, egyszerre tűntek el, minden nyom nélkül. 30,000 ember kereste őket mindenfelé, még az erdőben is. Azonban nem jártak sikerrel, s mint ahogy az lenni szokott, az idő múlásával az ügy eltűnt a köztudatból, és a kutatást már csak az elkeseredett szülők illetve a daegu-i tv munkatársai folytatták. Bár ez utóbbiak részéről nem volt komoly keresés, csupán szolidaritást vállaltak a szülők fájdalmában. Egy csalás miatt áthelyezett tv producer kerül Daegu-ba, aki “rátalálva” az ügyre, ebben az esetben szimatolja az esélyt a “visszatérésre”. Egy neves egyetemi professzorral el is kezdenek kutakodni, és megdöbbentő dolgokra bukkannak. Feltételezésük szerint nem is biztos, hogy idegen ember áll az eltűnések hátterében. Sőt, mi több, az “ellenség” közelebb van, mint gondolnánk. Igen ám, de a film még csak itt kezdődik! Olyan fordulattal kell szembesülnünk, ami végülis várható volt, de mégis döbbenetes!

Eleve szívszorító, hogy valóban megtörtént esetet dolgoz fel.. Az elején, ahogy szembesülünk a vidám ugrándozó kisfiúval, aztán, ahogy a többiekkel elindulnak és soha nem térnek vissza… Nem akarom lelőni a poént, de tényleg szívszaggató.  Mármint ez az érzésed a legvégén. De az érdeklődést folyamatosan fenntartja, nem laposodik el sehol. A főszereplő karakter is változik, fejlődik, hál’ Istennek. 😀
Nagyon jól kivitelezték, ezt a meglehetősen borzasztó történetet. Mindenképp megtekintésre ajánlom, MUST SEE!!! 🙂

 

16 thoughts on “아이들 – Children

  1. Ez a film nagyon érdekelne. MyAsianCinema-ra is most került fel, csak sajna nem tudom megnézni, mert rar-file és azt a gépem nem nyitja meg. Remélem, készül majd hozzá magyar felirat, mert nagyon érdekelne. Imádom az ilyen misztikus krimiket.

    • …egy winrar nevű programmal tömörítsd ki a .rar fájl-t és máris megtudod nézni…magyar felirat engem is érdekelne…

    • Ha szeretnél csinálni akkor szerintem lenne rá igény 🙂
      Valamint a publikálásban szívesen segítenénk, volt már rá példa ez előtt is^^

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s