ハナミズキ Hanamizuki / May your love bloom a hundred years


Év: 2010

Műfaj: romantikus, dráma

Sae és Kouhei nem mindennapi körülmények között ismerkednek meg. Mindketten sietnének valahová, de sajnos az utazás során akad némi probléma, ami miatt egyikük sem ér oda időben, ahová igyekezett. A srác már a vonaton is élénk érdeklődést mutatott a lány iránt, aki számára viszont a tanulás mindenek felett. Sae egyedül él édesanyjával, édesapját kiskorában elvesztette. Nagy álma, hogy a Waseda Egyetemen szerezhesse meg diplomáját. Ezzel szemben Kouhei egy halászcsalád sarja, s ő is azt tervezi, hogy halászattal fog foglalkozni a jövőben. Ez a furcsa páros, egyre több időt tölt együtt, össze is jönnek. A problémák akkor kezdődnek, amikor Sae bekerül az egyetemre, és a fővárosba költözik. Szépen lassan elmaradnak a hívások, találkozások, a kapcsolatuk pedig akkor ér véget, amikor Kouhei apja meghal. Ugyanis addig volt esély rá, hogy Sae miatt a fiú is Tokyoban keres állást, így viszont  a családi bizniszt kell folytatnia. Szakítanak. Néhány év múlva találkoznak újra, Sae New York-ból tér haza (ahol megkérték a kezét – ő még nem adott választ – egyetemi Senpai-a lehet a szerencsés férfi lol) barátnője esküvőjére, ahová Kouhei és felesége is hivatalosak. Szemtanúi lehetünk annak, hogy az érzelmek koránt sem múltak el, de az ő közös jövőjük, mint olyan, már nem valószínű…Vagy mégis?

Ez a film bemutatja, hogy igenis létezik/létezhet (legalábbis a filmekben xD), az Egekben megírt szerelem. Bármilyen messze is vagytok egymástól, bárki is álljon közétek, teljesen mindegy, hogy milyenek a körülmények, előbb vagy utóbb úgyis a “megfelelő” ember mellett horgonyoztok le. 🙂 Aragaki Yui először játszott felnőtt szerepet (is), nem okozott csalódást! Ráadásul úgy, hogy tinédzserként is helyt kellett állnia, tehát 10 évet jelenített meg. 😀 Kiváló operatőri munka, csodálatos képek vannak benne. Mind Japánból, mind Amerikából, mind Kanadából. A film egy 2004-es popdalon alapul, az azonos című, Hitoto Yo slágeren. Mindenképp nézzétek, MUST SEE! 😉

Aragaki Yui verziója:

11 thoughts on “ハナミズキ Hanamizuki / May your love bloom a hundred years

  1. Ma reggel megnéztem végre, de azóta is sírok; minden bizonnyal én vagyok a világ legrosszabb filmnézője, mert minden filmet megsiratok, de ezt jóval tovább fogom.
    A történet nálam nagyon hasonlít a szerelmünk lapjaihoz, legalábbis az alapkoncepció, de ugye alapjában más…zseniális. Őszintén mondom, hogy végre valahára eltalálták a megfelelő érzelmi és nyugati stílust egy moziban; eddig nálam nagyon merevek voltak a karakterek, nem volt igazi ölelés, esetlen mozdulatok stb, de a Hanamizuki más! Féltem, hogy Toma, majd nemtudja megfelelően alakítani Kohei szerepét, de le a kalappal előtte! Gakky is zseniális volt, örökre beírta magát ez a film a szívembe és a vége…odavoltam, pedig kicsit féltem, hogy csak úgy a’la nature lesz vége, de a stáblista utáni pillanat mindent vitt!

    Mindenkinek csak ajánlani tudom és remélem, hogy egyszer nálun is leadják majd!

  2. @Sizame: mindenképp írd meg a véleményedet, szívesen veszem! ^^

    @Ada:örülök, hogy ennyire mély benyomást hagyott benned. 🙂

  3. Sziasztok! Az engem is nagyon érdekelne, hogy honnan lehet letölteni, és hogy van-e magyar felirat hozzá, mert ázsiafilmen én nem láttam!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s