学校じゃ教えられない! Gakko ja Oshierarenai! / Things You Can’t Learn in School!


 

Év: 2008

Műfaj: dráma, vígjáték, romantikus

Részek: 10

 

A Gakko ja Oshierarenai! egy tradícionális lány középiskolában játszódik, amelyben óriási változások kezdődnek. Az iskola most először engedélyezte a fiú tanulók alkalmazását is. Az 5 szerencsés fiú, akit felvettek még nem tudja mire vállalkozott…

Először is adva van egy szenzációs tanár, Aida Mai, aki hihetetlen naív és nagyon aranyos, a maga kis Disney álomvilágában él 😀 Indít egy tánc klubbot, ahova 10 diák jelentkezik is, köztük az 5 fiúval.

Hitomi, aki próbál mindenkinek megfelelni és egyedül megcsinálni mindent, megtanulja, hogy nem szégyen segítséget kérni mástól és a barátokra támaszkodni nehezebb időkben.

Kazuki, akire mindenki támaszkodhat, aki mindenkinek csak segít egy igazi vezéregyéniség, azonban neki is vannak problémái.

Rei, aki tisztaságmániájával kivívta az ellenszenvét nagyon sok diáknak így nincsenek barátai, ám  itt talál magának 9-et is, akikre mindig számíthat.

Shizuya, akinek sok problémái miatt meggyűlik a baja az iskolai életvitelével, azonban közös erővel ezt is legyőzik.

Maho, aki nagyon magába van fordulva és nem látja már az élet értelmét, itt megtalálja igazi párját és igaz barátokra lel, akik fényt hoznak az életébe. Újra mosolyra bírják, ezekután már szívesen jár iskolába.

Shintarou családja nem hétköznapi, nem okoz kellemes pillanatokat neki az otthon töltött idő, de az iskolában segítő kezekre lel és minden megváltozik.

Kana, akit régi barátai csak kihasználnak és kényszerből van velük, hogy ne legyen egyedül, talán a legbátortalanabb a csapatból. Azonban ő is megváltozik és újult erővel vég neki a világnak, egy partnerrel az oldalán.

Kiyoshi, akiről mindenki azt hiszi, hogy egy perverz 😀 Azonban rá kell döbbennünk, hogy csak barátokra van szüksége, akik megmutatják a helyes utat számára.

Eiri, a mindig pozitív és örök vidám leányzó, mondhatni minden pasi álma 😛 És végül, de nem utolsó sorban Toumu, aki vidámságot hoz a szürke hétköznapokba, rengetek ötlete van, mivel lehetne feldobni a napot, mindig mosolyra fakasztja a többieket.

5 fiú, 5 lány… az ő kis történetüket mutatja be ez a dorama, hogyan találják meg az igaz szerelmet és hogyan küzdik le együttes erővel a problémáikat, mekkora ereje is van az igaz barátságnak!

 

Rengeteget mosolyogtam a részek alatt, főleg Toumu és Eiri párosa bolondítja a népet xD Az időközben kialakult párok egyébként tökéletesek, nagyin illenek egymáshoz. A tanárnéni személye pedig lehengerlő, the cutest girl is the world? 😮 😛 Ne feledjük, hogy a sok vidámság mellett a roppant drámai helyzetek is jelen vannak, mindenkinek meg van a maga kis története. Ez nagyon tetszett, hogy minden szereplő szinte kapott 1-1 részt, így sokkal jobban a szívemhez nőttek. Fiatalos, azonban néha igen komoly problémával foglalkozó sorozat.

Aki teheti, az kezdje el nézni, a szórakozás garantált 😉

 

 

6 thoughts on “学校じゃ教えられない! Gakko ja Oshierarenai! / Things You Can’t Learn in School!

  1. Esetlegesen, nem tudtok arról, hogy valahol nem tervezik ezt fordítani? (angol felirattal, valahogy nincs kedvem megnézni…)
    Mert a történet tetszik…. így elolvasva…

  2. Azta, ilyet jónak tűnő sorozatról rég olvastam. Sose tudom melyikbe merjek belekezdeni, de ha ennyire jónak találtad, és élvezetes volt olvasni a leírást is, akkor biztos megéri belekezdeni. Az ilyen szerelmes dolgokra vevő vagyok, most animékben úgyse lesz sok, lehet hogy be kéne próbálkoznom ezzel. Legalább tavasz hangulatom lesz tőle.:D Főleg ha 10 rész, hmm, neki esek :D.

      • Na tegnap ledaráltam az első 5 részt, most tartok a 6. felénél. Egyszerűen abba hagyhatatlan! Nagyon aranyosak a szereplők, kicsit olyan nevelő célzatúnak is érzem, akár levetíteném fiataloknak iskola időben :D. A kedvencem az igazgató és a tanárnéni hmm bimbózó románca, az a pasi hihetetlen. Kazu pedig szívdöglesztő. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s