로드 넘버원 / Road No. 1 / Road Number One vs. 전우 (戰友) / Jeonwoo / Comrades / Legend of the Patriots


A Comrades állít emléket azoknak a katonáknak, akik életüket adták a koreai háborúban…

A koreai háború 1950 és 1953 között a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK, Észak-Korea) és a Koreai Köztársaság (KK, Dél-Korea), illetve szövetségeseik, egyrészt Kína és a Szovjetunió, másrészt az USA között zajlott háború volt. A koreai háború volt a hidegháború első fegyveres konfliktusa, valamint mind közül a legvéresebb is, kb. 3 millió áldozatot követelve. Ellentétes oldalon harcoló szerelmes pár, az életüket egymásért bármikor feláldozó katonák, barátság és kötöttségek, hűség a nemzet iránt.

Minden téren drámai egy sorozat, emellett pedig piszkosul látványos is. A kilenc katonát kicsit közelebbről is megismerhetjük a háború alatt, mindnek mondhatni  külön kis története van. Az egyéni karakterek idővel a szívünkhez nőnek, így lesz izgalmasabb esetleg fájdalmasabb egy-egy pillanat.

Milyen szavakkal jellemezném? Egyszerűen tökéletes! Ha fiú vagy, ha lány ezt látnod kell 😀 A látványos háborús jelenetek mellett a történet is lenyűgöz. Ha negatívumot kellenne keresnem, akkor azt a karakterekben keresném. Az egyik katona, névszerint Chun Sung-Il, aki fél a háborútól. Folyamatosan szerencsétlenkedik és idegesít. Viszont kicsit színezi és még érdekesebbé teszi az amúgy sem érdektelen történetet azzal, hogy dezertál.

———————————————————————————————–

Road Number One szintén a koreai háborúban játszódik, egy katona életét mutatja be. Jang-woo Lee lojalitását, szerelmi életét és az áldozatokat, amiket hoznia kellett…

Természetesen drámai pillanatokban bővelkedik ez is rendesen, viszont a történet alakulása és a különböző harci jelenetek már nem annyira megnyerőek mint a Comrades esetében. Rengetek a hősködés és nagyon elhúzzák a dolgokat. Mindenki mindenáron meg akar menteni mindenkit, ami picit ugyan jelen van a Comradesben is, de ott nincs eltúlozva. Jelen esetben az is zavaró, hogy a katona nyílt célpont és érdekes mód senki sem találja el, a csatatér szinte kellős közepére is képes visszafutni egymaga és mégis túléli. Sok a hősködés és ez túlzás szerintem, nagyban rontja a dorama élvezhetőségét, engem nagyon idegesített. A történettel gond egy szál se, még az sem zavarna, hogy nem mindig a háború van a középpontban. Ez viszont elkeserítő, így nagyot csalódtam… Minkét drámában jelen van egy szerelmi történeti szál is, ez a Road Number One esetében sokkal erősebben. Nem annyira pörgős a sztori mint a Comradesben, az csak a háborúval foglalkozik, sokkal izgalmasabb.

A két sorozat tehát hasonló témájú és szinte egyszerre kezdődött. Nálam a Comrades toronymagasan diadalmaskodott, de azért nem szeretném elvenni a kedvét senkinek a Road Number One-tól sem. Érdemes, sőt nagyon is ajánlott bepróbálni mindkettőt. Kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik erről a két doramáról 🙂

 

 

7 thoughts on “로드 넘버원 / Road No. 1 / Road Number One vs. 전우 (戰友) / Jeonwoo / Comrades / Legend of the Patriots

  1. A Comrades-szal már szemezgettem, de nem mertem belekezdeni, pedig nagyon igényesnek tűnt a poszter, és előzetes alapján. Asszem megadtad hozzá a kellő lökést :), most úgyis katonás / háborús hangulatban vagyok :D.

  2. A Comrades a leírás alapján kicsit Elit Alakulat-os emlékeket ébresztett bennem. Mindenképpen bepróbálom az első részt

  3. a comrades nagyon jó sorozat. bár a 13. résztől kezdve elég rendesen megcsappan az egy részre jutó látványelemek száma de ez semmit nem von le az értékéből.
    Ajánlom az 71: Into the Fire című filmet. bár felirat még nincs hozzá de témában ide vág és T.O.P is szerepel benne

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s