彼岸島 Higanjima


Év: 2009

Műfaj: természetfeletti, misztikum, akció, horror

Miyamoto Akira bátyja évekkel ezelőtt eltűnt. Egy nap egy titokzatos lány, Rei felveszi Akira-val a kapcsoaltot és azt állítja, hogy ő tudja hol rejtőzik a bátyja. Ugyanekkor furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok veszik kezdetüket a városban. Akira és barátai nem hisznek a szemüknek, amikor egy vámpír rájuk támad, Rei az aki megmenti őket.

Rei azt állítja, hogy Akira bátyja, Atsushi egy Higanjima nevű szigeten tartózkodik. A sziget nincs rajta egy térképen sem, a létzéséről senki sem tud. Akira és barátai elindulnak hát a szigetre, hogy felkutassák az eltűntnek hitt Atsushi-t. A szigetet azonban vámpírok uralják, akik vadászatot indítanak ellenük. Ezzel megkezdődik a túlélésért való harc, de felbukkan egy segítő is.

Újabb popcorn movie, nem váltotta meg a világot, de azért nem is volt ez olyan rossz. Asami Mizukawa ha nem lenne, talán meg se néztem volna 😛 De azért pozitívum volt az alapsztori mellett a CGI is, a látvány és az akicójelenetek egész jóra sikeredtek. A történettel még nem is volt gond, de a karakterek nekem annyira nem nyerték el a tetszésemet, Akira a mindenáron mindenkit megmentő hős, aki eleinte csak kiabál össze vissza -.-‘ Kicsit zavaró volt, de miután szerzett pár skill-t már nem volt olyan béna XD                           A vége az hagy 1-2 kérdést maga után, például azt, hogy: jöhet a 2.rész?

Egyébként ez egy horror-manga történetének adaptációja, amit Oishi Tetsuya a Death Note filmek forgatókönyveinek írója készített.

4 thoughts on “彼岸島 Higanjima

  1. Hmm én jobbat vártam, nekem túl klisés és kiszámítható lett. De a látványvilág egész szép, a fő gonosz vámpír kifejezetten tetszett, bár túl európainak festették meg, persze minden rossz tőlünk származik :D. Nekem pont nem a Twilight ugrott be róla, hanem inkább a klasszikusabb vámpír filmek, mint az Interjú a vámpírral (de ez is csak a főhős csávó ruhája miatt). A szörny a végén az hatalmasat ütött, nagyon jól megcsinálták CG-vel.

    Abban bíztam a manga jobb, de az eredeti képregény meg vizuálisan gyenge, de a sztori sokkal sikamlósabb ^^, Yukit vagy már 10szer ábrázolták pucéran Akira fantáziájában az első pár fejezetben, és teljesen máshogy jön le a főhősök jelleme. Hát a film egyszer megnézős, de előnyére szóljon, hogy egész szép a látványvilága.

  2. Ja a mangát nem Oishi Tetsuya írta, ő csak forgatókönyvet gyúrt a manga sztoriból. A Higanjima képregényt a kicsit elborult seinen mangaka, Matsumoto Kouji rajzolta, írta.

  3. Tekintve, hogy a manga még fut, szerintem lesz második rész. Imádom ezt a filmet, főleg a fővámpírt! Olyan pasit akarok! *.*

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s