즐거운 인생 Jeulkeoun Insaeng / Happy Life / The Happy Life


Év: 2007

Műfaj: zenés, dráma, vígjáték

Ki Young családi élete siralmas. A feleségével szinte, mint két idegen élnek együtt, noha egy ágyban alszanak, a kommunikáció köztük a lehető legkevesebbre van redukálva. Van egy lányuk is, ő azonban sem a családban, sem a filmben nem zavar túl sok vizet. Sung Wook feleségével két fiút nevel. Itt sem túl rózsás a helyzet, bár a kommunikáció, illetve a házastársak viszonya jobb, mint az előbb említett családnál, a probléma a pénz. Sung Wook – nak több állást is vállalnia kell ahhoz, hogy az összes kiadásukat, többek között a srácok külön óráit is fizetni tudják. Nagyon fárasztó és megterhelő ez számára. A harmadik főhősünk, Hyuk Soo, aki egyedül él, családja Kanadában van, a gyerekek taníttatása miatt. Telefonon tartják a kapcsolatot, de hamar rájöhetünk, hogy neki jobban hiányzik a családja, mint fordítva. És hogy mi köze van ennek a három férfinak egymáshoz? 20 évvel ezelőtt együtt zenéltek. Iskolai fesztiválon léptek fel, de nem arattak sikert, ezért a zenélést is abbahagyták. Ennyi év után egy szomorú apropó alkalmából találkoznak ismét. Negyedik társuk Sang Woo ugyanis meghalt. A ravatalnál ötlik  fel Ki Young – ban a gondolat, hogy mi lenne, ha újra összeállna a banda. “Csodálatos véletlen folytán” hamarosan fény derül arra is, hogy Sang Woo fia, Hyun Joon szintén jártas a zenében… De akkor mégis, mi a probléma? Nézzétek meg, és kiderül! 😉

A 4 főszereplő remekül teljesít. Ki akarnak szabadulni a mókus kerékből, és nem csak álmodoznak róla, hanem tesznek is érte. Nagyon jó téma, szerintem rengeteg ember (itt ugye férfi) van hasonló cipőben világszerte véleményem szerint. Azonban sokan félnek a változástól, változtatástól, mert félnek a következményektől. Itt azonban egy pozitívan elsült álommegvalósítást láthatunk, ami erőt adhat az előrelépésben. A film zenéi fülbemászóak, és itt is megbizonyosodhatunk Jang Geun Suk remek énektudásáról (is). /A betétdaloknál a hangja nekem teljesen Kurt Cobain-re emlékeztet ^o^).

Bulykin: whoa 😮 hát amikor először énekelt Geun Suk akkor kicsit ledöbbentem, nagyon állat hangja vaan 🙂 Kicsit nehezen indult be a film, eleinte annyira nem tetszett. Viszont az első próba után nem volt megállás, a színvonal hatalmasat emelkedett. Nagyon megtetszett a film, mind a karakterek, mind pedig a zenék fantasztikusak.

3 thoughts on “즐거운 인생 Jeulkeoun Insaeng / Happy Life / The Happy Life

  1. Mivel egy ideje már rendszeres látogató vagyok nálatok, gondoltam illene valamit kommentelni.:)
    Nem volt rossz film, de annyira nem is dobtam tőle hátast. A sztori elég lapos, de a zene tényleg jó. Engem kicsit emlékeztetett az amerikai klisékre épülő filmekre. Rossz családi kapcsolatok, meg miegymás. Mondjuk, ha jobban belegondolok, PONT ilyen az élet. A vége természetesen Happy End. Vagy mégsem? Attól függ kinek a szemszögéből nézzük. 😉

  2. Köszönöm az ajánlót! 🙂 Jó volt Jang Geun Suk-ot egy korábbi filmjében, fiatalabban is látni. A hangja meg hát…. 😀 olvastam Bulykin ledöbbenéséről, így némileg felkészültem, de így is nagyon leesett az állam.
    A zene nagyon ott van, a film nálam nem került be a legjobbak közé, de nagyon megfogott benne, hogy nem csupa szépfiúra akar építeni, hanem tehetséges idősebb hapsikat válogatott be, és tényleg megállják a helyüket (kedvencem a dobos).
    Rossz ez így, hogy csak 1 éve kezdtem ázsiai kultúrával foglalkozni, mert annyi elmaradásom van, hogy nem győzök visszafelé pótolni, meg közben haladni is.
    Épp ezért nagy segítség ez az oldal. (A rendszeresen látogatott lapjaim közé kerültetek. Abszolút biztos helyre. 😀 ) Mindig valami támpontot nyújt, ha elnézek erre. Köszönet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s