실미도 Silmido


Év: 2003

Műfaj: háború, dráma

1968 januárjában  az Észak-koreai 124-es különleges egység 31 tagját Dél-Koreába küldik azzal a paranccsal, hogy végezzenek Park Chung-hee elnökkel. A küldetés sikertelen, az egyetlen túlélőt pedig elfogják és halálra ítélik.

Ezzel egy időben In-chan megússza halálbüntetését azzal a feltétellel, ha csatlakozik a Silmido Speciális Egységhez. Ez az egység halálraítéltekből és számkivetettekből áll, melynek Sang-pil és Won-hee is a tagja. Jae-hyun tábornok vezeti a  kiképzést, melynek célja az észak-koreai elnöki palota felrobbantása és Kim Il-sung észak-koreai elnök lefejezése. Ez egy megtorló projekt…

Minda 31 tag azzal a reménnyel, ígérettel van jelen, hogyha a küldetés sikerrel zárul, akkor új életet kezdhetnek. Ezzel a reménnyel és vággyal élik túl az embertelen pokoli kiképzést, mely során újjászületett emberi gyilkológépekké válnak. Mindannyiukat erős barátság és hűség az országuk iránt köti össze.

A 648-as Egység igaz történetén alapul a film, ami rengetek helyszínen lett forgatva: Kangwon Provincia, Busan, Incheon, Silmido, Jeju Island, Buan és Paju & Malta, New Zealand. És olyan színészekkel, mint Eom Tae-Woong , Jeong Jae-Yeong, Kang Shin-Il és Lim Won-Hie. Előbbi kettő az ismertebb szerintem, de azért egész jó színészek voltak jelen. Nagyon jól indul a film, az első háromnegyed óra úgy elrepült, hogy észre se vettem, viszont utána kicsit ellaposodott. Sok volt a szerintem felesleges beszélgetés és kicsit unalmassá vált. A végére viszont ismét felélénkült és egy egész jó kis film lett 🙂 Akik szeretik a kicsit akciódúsabb, háborús filmeket azoknak ajánlom. Egy igaz történet egész jó megvalósítása, ami kicsit hosszúra sikeredett, ugyanis több mint két órás…

6 thoughts on “실미도 Silmido

  1. Van egy kis gondom, tudnátok segíteni? Megtaláltam a filmet is és a magyar feliratot is, de a film egyben van a felirat meg 2 részletben. Van magyar felirat egyben vagy a film két részletben? Lengyel változatban találtam, de az nem igazán jött be :-). Ha már feliratosan nézem, inkább az eredeti hangot hallgatnám.

  2. Köszi szépen. Próbáltam letölteni a 2 cd-t, de ez az üzenet jelent meg:
    A Firefox nem tudja, hogy kell ezt a címet megnyitni, mert a protokoll (ed2k) nincs egyetlen programhoz sem hozzárendelve.
    Ilyenkor mi a teendő? Bocs a bénázásért, de ilyennel még nem találkoztam.

  3. Ezeket le tudtam szedni, de ez is egy file, csak szétszedve, nem két külön cd-n.
    Úgy látszik, most nem ennek a filmnek jött el az ideje. Azért köszönöm szépen a segítséget :-). Szuper ez az oldal, nagyon jó kis filmekre bukkantam már nálatok az ajánlók között. Még egyszer köszi.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s