아들 Adeul / My Son / A Day with My Son


Év: 2007

Műfaj: dráma, család

A film középpontjában egy életfogytiglani büntetésre ítélt férfi és fia találkozása áll. A férfit 15 évvel ezelőtt rablás és gyilkosság miatt tartóztatták le, fia akkor mindössze 3 éves volt. A film interjúkkal kezdődik, amelyeket rabokkal készítenek (valószínűleg ezekután ítélték oda az 1 napos látogatást Lee Kang-Sik-nek). A találkozás és az együttlét kezdetben nagyon nehézkes, mindketten nagyon zavarban vannak, kínosan érzik magukat, nem tudják mit is kellene mondaniuk, tenniük. A férfinak azzal is szembesülnie kell, hogy fia egyedül gondoskodik szenilis és szinte magatehetetlen nagymamájáról. Végül azért megtörik a jég és kellemesen töltik el együtt a kapott csöppnyi időt. Ám ha azt gondolnánk, hogy eddig szívettépő a történet, akkor hatalmasat kell tévedünk. Ezután jön egy olyan fordulat, amitől végképp padlót fogtok…

Nagyon szép film. Apa és fiú kapcsolatát ilyen gyönyörűen és fájdalmasan bemutatva… (eleve ez a szituáció is wááá), nem találok szavakat. Vajon létezhet-e megbocsátás egy gyilkosnak? Egy apának, akinek a bűne miatt ilyen hamar fel kellett nőnie a gyermeknek? Érdekes témát boncolgat ez az alkotás (is). Egy börtönviselt hogyan boldogulhat akár csak egy rövid ideig is a világban? És mit is jelentenek valójában azok a bizonyos kötelékek??

A sztori szívbemarkoló, de lendületes. Soha nem lankad a figyelmed. Párbeszéd és narráció egyaránt segít a megértésben. Az apa és a fiú gondolatait is hallhatjuk. A végkifejlet abszolút döbbenetes, de azt gondolom, hogy a lezárást tökéletesen csinálták meg. A történet ellenére kihoztak egy happy endet, természetesen nem szokványos happy endre kell gondolni…>_^ A színészek előtt le a kalappal, és a rendezés is bámulatos. Jogosan MUST SEE!

2 thoughts on “아들 Adeul / My Son / A Day with My Son

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s