ディア フレンズ Dear Friends


Év: 2007

Műfaj: dráma

Rina azt az elvet vallja, hogy a barátok nem szükségesek és ha van is akkor csak szükség esetén jók. Egyszóval Rina egy öntelt alak, nincsenek igaz barátai, csak olyanok akikkel partizni jár. Az iskolából rendszeresen lóg, a jót akaróinak hátat fordít, nem érdekli semmi csak a bulizás. Szüleivel is rossz a kapcsolata, szinte csak aludni jár haza.

Maki-t még kiskorában ismerte meg, de azóta rengeteget változott. Maki hiába próbál bármit is csinálni, Rina azt figyelmen kívül hagyja. Egyáltalán nem tekint senkit sem a barátjának, Maki-t sem… ellenben Makival. Ő szinte csak Rina miatt él – persze ez enyhe túlzás – felnéz rá.

Rina mindenki döbbenetére egy nap összeesik a táncparketten. Már pár napja panaszkodik időszerű rosszullétekre de sosem volt ennyire komoly. A kórházban mellrákot diagnosztizálnak nála… élete hatalmas fordulatot vesz, hirtelen a barátok fontosak lesznek. Maki-chan mindvégig mellette van, ámde ő is tartogat még meglepetéseket…

MUSTSEE! Szépen felépített film. A kezdeti kicsit bulizós, ismerkedős részek után egy kőkemény drámai zárást kapunk. A mondanivalója a filmnek nagyon szép és tanulságos: a barátok a legfontosabbak, mindent megtennének érted. A legjobb barátok mindig ott vannak ha szükséged van valakire és lehet hogy te ezt nem érzed, de ők tudják.

Maki-chanon én meglepődtem a végén, mindenre gondoltam volna csak erre nem. Kitagawa Keiko-t pedig külön dicséret illeti, imádom a csajt ^.^

 


10 thoughts on “ディア フレンズ Dear Friends

 1. Sziasztok! Az oldal remek gratulálok! A filmnél viszont jelszót kér. Tudnátok segíteni, mert nem találom sehol!
  Köszönettel juveaxel!

 2. Most hogy már megnéztem, el mertem olvasni a postot. 🙂
  “Szépen felépített film. A kezdeti kicsit bulizós, ismerkedős részek után egy kőkemény drámai zárást kapunk. ” – Teljesen egyetértek, ez egy maradandó alkotás, bennem legalábbis felejthetlen marad. Keiko-t eddig csak a Buzzer Beat-ban láttam, és öröm volt látni, hogy ebben a szerepben is nagyon a helyén volt.
  Azt hittem, hogy erős vagyok, legalábbis mikor kiderült Rina mellrákja, még az voltam. (Persze nem is lehetett annyira szánakozni rajta, olyan magának való felfújt csaj volt Rina.) Aztán ahogy haladt előre a sztori, a kislánnyal való barátság szívet melengető volt, de mikor Maki betegségére is fény derült, már nem bírtam én se zsepi nélkül.. Elgondolkodtató és nagyon jó film!

 3. Jó kis film volt. 🙂
  Nem vagyok amúgy oda az az ilyen zenékért, de ma úgy keltem, hogy egy dallam zúgott a fülemben, aztán rájöttem, hogy ebből a filmből való. Az a szám amikor ***SPOILER a csajnak kiesik a haja a discoban SPOILER VÉGE***. Meg tudná valaki mondani mi ez a szám. A film végén elvileg kiírnak mindent, de volt amit sehol sem találtam a többi meg nem az volt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s