のだめカンタービレ Nodame Cantabile


Év: 2006

Részek: 11

Műfaj: zenés, dráma, vígjáték, romantikus

Nodame, azaz Noda Megumi egy kicsit lökött, gyerekes lány, aki egy zenei akadémián tanul. Rendkívül tehetséges zongorista, ezt a tehetséget azonban nem igazán használja ki, lusta kottáról olvasni, általában hallás után játszik. Csak az élvezet miatt, az iskola okozta örömökért játszik a zongorán, nagy álma, hogy óvónő lehessen. Fontos még, hogy imád enni, főzni azonban nem igazán tud, helyette inkább lopkodja az iskolatársak kajáit.

Shinichi Chiaki egy zseni, kiváló zongorista és a hegedűvel is tökéletesen bánik. Az iskolában mindenki szereti, egy igazi macsó. Legfőbb vágya, hogy karmester legyen.

Kettejük párosa nagyon furcsa elegyet alkot, Nodame mély érzelmekkel fordul az akadémián már-már istenként kezelt Chiaki felé, aki nem éppen úgy viszonozza ezt, mint ahogy azt Nodame várta.

Röviden ennyi lenne a sztori, ami szép és jó, elég humorosnak tűnik. Hozzáteszem az is, csak mindez karöltve van idióta karakterekkel és nagyon erőltetett színészi játékkal. Egyszerűen nem tudtak elkövetkeztetni az animétől és ez annyira idegesítő számomra. Bocsánat mindenkitől, de ez nagyon gáz. És nem ez az első anime adaptáció aminél ezt tapasztalom… Egyetlen értékelhető dolog ami tetszik a doramában azok a Chiaki és Nodame jelenetek, amikor lazán kiüti szegény lányt a divatból. Egyébként egy nagy nulla részemről, hatalmasat csalódtam, végig se bírtam nézni. A zenék azok alap hogy jók, de ez nem elég. Rengeteg nyivákolás, erőltetett játék, ezekkel a szavakkal jellemezném a sorozatot. Pedig ha nem vették volna ennyire animésra a figurát, akkor egy igencsak szép sorozat lenne. Természetesen így is az, ugyanis igencsak közkedvelt, ez csak az én véleményem^^ Remélem nem köveztek meg, tudom hogy sokak kedvenceXD

Ueno Juri és Eita a két leginkább ismert személyiség a sorozatban. Eita karaktere nagyon jó, Juri(Nodame) pedig szintén adott. Őket ketten eddig is szerettem és ezzel a sorozattal is csak azt bizonyítják, hogy nagyon jó színészek. Asami Mizukawa személyét is jó volt látni(akinek még mindig keresem a Saru filmjét :/ ).

A dorama egyébként hatalmas sikert arat szint mindenhol – de nem nálam – ezt követte még egy 2 részes SP, Nodame Cantabile in Europe címmel majd pedig következett 2 movie. Az első movie premierje már 2009 decemberében megtörtént, utóbbi idén áprilisban jön ki.

 


2 thoughts on “のだめカンタービレ Nodame Cantabile

 1. Huh, ez tömény volt. Annyit hozzáfűznék, hogy az anime később született belőle, a készítők a mangához ragaszkodtak, de egyébként tökéletesen értem, hogy mire gondoltál. Őszintén bevallom, hogy kezdetben nekem is kicsit sok volt a sorozat stílusa, de utána nem tudom, miért… talán mert annyira szeretem az alapsztorit, vagy épp a férfi főszereplő miatt (hmm), de teljesen beleszerettem a dorama változatba is. 🙂
  A zenei részek viszont szerintem egyértelműen a doramaban sikerültek jobban, az anime első szezonjában rengeteg állóképet használtak az azonos részeknél.
  Kövezésről szó se lehet, jó őszinte kritikákat olvasni, csak így tovább! 😉

 2. Szia
  A segítséged kérném.A 7.rész nincs meg vagyis hát egyezik a 9.résszel.
  A segítséget előre is köszi!
  😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s