국가대표 Gukgadaepyo Take Off / National Athlete


Év: 2009

Műfaj: dráma, sport, vígjáték

Megalakul a Koreai síugró csapat, melynek egyetlen célja van: kijutni az olimpiára. Az 5 fiatalból álló csapat teljesen amatőr 🙂 Egyedül Bob az akiben van valami elszántság, a többiek  mondhatni kényszerből vannak ott. Ez azonban idővel megváltozik. A kezdeti nehézségeket, a felek közötti ellentéteket leküzdik és jó barátokká válnak. A síugrás szerelmesei lesznek és minden vágyuk megnyerni a versenyt mely az Olimpiai kvalifikációt jelentheti.

Minden szereplőnek meg van a maga kis története, Bobot egy amerikai család fogadta kiskorában örökbe, most hazatért Koreába azzal a szándékkal, hogy megtalálja édesanyját aki “eldobta” magától. Hong Cheol a nagyszájú hős, ahová ő beteszi a lábát ott ember nyugton nem marad 😀 Chil-gu és testvére Bong-ku, akik nehéz családi körülmények között élnek és végül Jae-bok, aki a keménykezű édesapja árnyékában él. Meg kell még említenem Su-yeon, az edző lányát, aki a csapattal lóg. És persze az edző Coach Bang, aki összerázza ezt a bandát és egy versenyképes csapatot farag belőlük.

Igaz történet egyébként, az első(!) koreai csapatról szól, amely 1997-ben alakult. Nagyon hangulatos egy film, a szereplők kezdeti szerencsétlenkedése és a felkészülés adta vicces jelenetek megadják az alaphangot. A film végére egy nagyon izgalmas versenynek lehetünk majd szemtanúi, drámai jelenetekkel. Egy kicsit azért hosszúnak találtam a filmet, de ettől eltekintve megérdemelte a nemrégiben neki ítélt legjobb rendező és legnézettebb mozifilm díjakat! Érdekesség, hogy ez volt az első alkalom amikor apa és fia, Yong-geon Kim és Jung-woo Ha együtt szerepeltek egy filmben. Hasonló témájú film a The Silver Season amiről írtunk.

Érdemes csekkolni a videókat^^

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s