銭ゲバ Zeni Geba / Money Crazy


ZENIGEBA

Év: 2009

Műfaj: dráma

Részek: 9

A címben a ‘zeni’ régi japán szó a pénzre, a ‘geba’ pedig a német gewalt szóból származik, ami erőszakot, vagy hatalmat jelent. Gamagori Futaro (Matsuyama Kenichi) születése óta szegénységben él. Apja alkoholista volt, nem foglalkozott a családjával, amikor nagy ritkán hazament, akkor is csak azt a csekély mennyiségű pénzt vitte el, amit Futaro keresett újságkihordással. Édesanyja nagyon beteg, ezért nem tud dolgozni. A betegségbe hamarosan belehal az anya. A fiúnak rögeszméjévé válik, hogy a pénz miatt vesztette el azt, akit a legjobban szeretett. A célja, hogy minél több pénzt összeszedjen. Bármerre jár borzasztó dolgok történnek. Megszállottan be akarja bizonyítani, hogy bárki, bármit is mond, azért mégis a pénz az úr. A történet kiegészül még a Mikuni családdal, a két lánnyal (Midori és Akane), valamint hajóvállalat tulajdonos apjukkal Mikuni Jojival. A kis, családi étkezdét vezető Nonumura család is végigkíséri a történetet. Persze, hogy néha felkavarja az állóvizet, Gamagori Kenzo, Futaro apja is felbukkan.

Nagyon régen láttam már ilyen filmet. Sokkoló, hogy a pénznek milyen hatása van/lehet az emberre. Vajon túlzás a film, vagy tényleg létezik az a szituáció, amikor ez akár valósággá válhat? A pénz őrjítő ereje nagyszerűen van ábrázolva a filmben. Matsuyama Kenichi alakítása pedig egyszerűen fantasztikus. Nem lehetett könnyű dolga, Futaro karakterének megformálásában. Minden elismerésem az övé, és szerintem egyértelmű, hogy MustSee. Különösen ajánlom azoknak, akik szerették a Mawang-ot. A hangulatuk mindenképp egyezik.

6 thoughts on “銭ゲバ Zeni Geba / Money Crazy

 1. Matsuken fan vagyok, így ezt sem hagytam ki.
  Nagyon szomorú történetről van szó, drámai, nemcsak a vége,
  az eleje, a közepe, szóval végig. De megérte látni, hihetetlen szinte, hogy a pénz mibe hajszolja a sorsokat.
  Nem semmi a főszerep, és Ken’ichi nagyon jól alakította a megszállott pénzőrültet. Alapvetően nem lehet őt utálni, nehéz elítélni is a tettei ellenére.
  A gyerekszínész, aki a fiatal Futarou-t alakította, szintén nagyon tehetséges (és cukkerXD) Tatta hitotsu no koi és a Ryusei no kizuna-ban is játszott.

  Egyébként végig reménykedtem, végig……

  ~dinamit~

  Nézés-hallgatás közben beleszerelmesedtem a főcímdalba, annyira illik a témához a dallam. ❤
  Sayonara (by Kariyushi)
  http://mysugoi.wordpress.com/2009/03/22/zeni-geba-theme-song-sayonara-by-kariyushi-58/

 2. Egyébként valaki írt valami olyasmit, hogy lenne magyar felirat? Ebben nem vagyok biztos, abban sem hogy tényleg ezt írták-e, de így emlékszem. Meg azért is gondolom, mert ez egy MustSee sorozat…azokhoz meg általában van, főleg, ha ilyen jó…van felirat…legalábbis, amiket láttam, legtöbbjükhöz volt.
  A főszereplő miatt is már fel kelltette az érdeklődési körömet. Már láttam Death Note “L” szerepében, és nagyon tetszett a karakterje. Szintén említették, hogy hasonló karakterje van, mint a Death Note-ban, ezért is már nagyon kíváncsi vagyok a sorozatra.

  Mivel ilyen jó a témája, és ahogy említették a zenéje is, akkor szívesebben nézném magyar felirattal, hogy jobban átéljem a történetet…

  Ha valaki tud valamit a magyar feliratról, még ha csak pár rész is,de ha van magyar, akkor már az is sokat lendítene a dolgon, főleg hogy akkor belelendülök, és nem számít a nyelv… “)

  (De ha mondjuk nem lenne, akkor is megnézem 😀 )

 3. Két rész után bátran ki merem jelenteni, érdemes volt belekezdenem. Matsuyamának amúgyis mindig ilyen elmebeteg, zizzent karakterei vannak, szóval nem is lepődtem meg, hogy ő játsza Futarou-t. Én nem tudom őt utálni, hiszen végülis valahol igaza van. Sajnos, a mai világban a pénz az úr, akinek pénze van, mindene van, de aki szegény, az sajnos nem tehet meg bármit.

  A téma érdekes, a történet életszagú, izgalmas, sokszor borzongató, és drámai. Szóval, MUST SEE számomra is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s