20世紀少年 20th Century Boys 1: Beginning of the End


Twentieth_Century_Boys2

 

Év: 2008

Műfaj: fantasy, akció

 

1969 nyarán 7 áltlános iskolás kis diák név szerint Kenji, Otcho, Maruo, Yoshitsune, Mon-chan, Donkey, Yukiji és Fukubee, egy kis “bunker”-ben megalkotja a Prófécia Könyvét. Ez a könyv egy gyermeki fantázia szüleménye, arról írnak benne, hogyan fognak megküzdeni a gonosszal, hogyan válnak hősökké…hogyan jön el a világ vége! Persze, gyerekek 🙂

1997-ben Kenji aki feladva álmát, hogy rocksztár lehessen, egy boltot üzemeltet, neveli nővére kisfiát, mondhatni normális életet él.
Ám egy nap érkezik a hír, Donkey rejtélyes körülmények között meghalt! Később több holttest is előkerül és érdekes, megdöbbentő történésekről szerezhetünk tudomást. Egy titokzatos személy áll mindezek mögött, akit csak úgy ismer mindenki, hogy Barát(Friend). Az események pörögnek, a Prófécia Könyve beigazolódni látszik…
A csapat újra összeáll, hogy leleplezze a gonosztevőt és békét hozzon a világraXD

Így a fenti kép után mindenki azt gondolhatja, hogy ez valami Power Rangers utánzat xD,de nem az hálaistennek 😀 Akciódús, nyomozgatós, titokzatos…nagyon jó. Kicsit lassan indul be, és a vége előtt is van egy uncsi rész, de összességében nagyon jó film(igaz túl hosszú szerintem). A vége az nem kicsit üt! És a legfőbb kérdés, a legizgalmasabb rejtély még mindig válaszra vár…kicsoda az a Friend. Eltekintve Kenji(Toshiaki Karasawa) szerintem gyenge alakításától – sry a fanoktól – , hamarosan érkezik a 2.rész kritikája is és ha jól tudom már a 3.rész is elkészült.

Manga adaptációról van szó egyébként,  ami hihetetlenül népszerű japánban, de gondolom a film is nagy sikernek örvend, nem hiába van 3.rész is.

 

Hozzászólás