花いくさ Hanaikusa


Hanaikusa

Év: 2007

Műfaj: történelmi, dráma

“True story”

Inoue Mao-t most Mineko szerepében csodálhatjuk, egy fiatal maiko-t alakít – újont gésa – aki Gion legjobb, legszebb gésájává szeretne válni.

A történet Mineko Iwasaki a legendás gésa önéletrajzi írása lapján készült. Érdekesség, hogy Iwasaki személyesen tanította Inoue-t, hogyan mozogjon úgy mint egy igazi gésa és segítette az akkori Gion-i akcentus elsajátításában is.

Mivel Inoue Maoról van szó, ezért már kötelező volt számomra 😛 és nem csalódtam, nagyot alakít szerintem! mondom ezt úgy, hogy félreteszem az elfogultságomat vele szemben 🙂 nagyon ajánlom a figyelmetekbe, nem fogjátok megbánni ha megnézitek. Számomra a gésa téma alap, nagyon érdekesek, már a Gésa emlékiratai c. film is lenyűgözött annó.

One thought on “花いくさ Hanaikusa

  1. Hiába true story, akkor is az alapkoncepció tiszta Gésa emlékiratai. Kislányt beraknak egy okiyába, elhatározza, hogy ő lesz a legjobb gésa, ott van a gonosz oneesan is, aki ahol csak tud, keresztbe tesz neki, aztán meg a nagy szerelem. Kár, hogy nem ez a film volt előbb, mert ez legalább igaz történeten alapszik, a kimonók is jobban vannak megcsinálva, és itt legalább a gésáknak JAPÁN frizurájuk van!!! Ezt az egyet nagyon nagyon elrontották a Gésa emlékirataiban.
    A zenét illetően eléggé felháborodtam azon, hogy a Gésa emlékiratainak a zenéjét használja. Automatikusan az eredeti filmre asszociáltam szinte minden zenénél. :S Szóval ez kár volt szerintem. A japánok amúgy is tök jó filmzenéket tudnak gyártani, mért kellett egy másik filmét használni, nem értem… :S
    A főszereplő személyiségváltozása nem tetszett még a film közepén, ezért kezdtem kissé ellenszenvvel viseltetni iránta akkor is, ha a végére megváltozott.
    Szóval akit a látvány érdekel, merg a kiotói tájszólás, annak ajánlani tudom, de pont egy híres gésás film után eléggé eltörpül, ráadásul a zenét is onnan vették. 😦
    10-ből 4-es.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s